A Crystal Ravel Európa csodás víziútjain

A Crystal River Cruises a világ legluxusabb folyami hajóit üzemelteti. A cég 2018. július 3-án bejelentette, hogy Peller Mariann, a Virtuózok című magyar tévés komolyzenei tehetségkutató producere, s a Fiatal Virtuózok Alapítványának létrehozója lesz a keresztanyja a flottájuk új tagjának, a Crystal Ravelnek, amely már a negyedik „Rajna osztályú” hajójuk.

A keresztelő ünnepségre 2018. július 11-én került sor Budapesten, amikor a Crystal Ravel Bécsből a magyar fővárosba érkezett. A ceremóniát, amelynek keretében többek között megnyitó beszédet mondott Tom Wolber, a Crystal elnöke és vezérigazgatója, valamint Walter Littlejohn alelnök/ügyvezető igazgató is, a Crystal Cruises utasai élő adásban követhették a facebookon az egész világon, valamint a Crystal Ravel vendégei a helyszínen. A névadóünnepség keretében, miután Peller Mariann eldurrantott egy pezsgőt a hajó orrán, fellépett Stefan Mullan tenor és a magyar virtuózok is mini koncertet adtak.

A106 vendéget befogadó Crystal Ravel többek között Budapest, Basel, Bécs és Nürnberg városokat érinti a Dunán és a Rajnán hajózva.

 

A Crystal River Cruises új folyami hajói, mint a Ravel is, az első és egyetlen olyan vízi járművek, amelynek csak a vízszint feletti, inas-szolgáltatással kínált balkonos lakosztályai vannak.

 

Fontos tudni, a Crystal Cruises is a legtöbb díjat elnyert hajótársaság a világon. Az amerikai Travel + Leisure magazin például a Crystalt a világ legjobb folyami hajózási cégének választotta nemrégiben.

CRYSTAL HAJÓ ADATOK : 4 emeletes. Vízrebocsátás: 2018. május 10. ÉPÍTÉS ÉVE: 2018. VENDÉGEK SZÁMA: 106 vendég, 53 lakosztályban. ÚTVONAL: Hajózás a Dunán és a Rajnán.LAKOSZTÁLYOK: 2 Crystal lakosztály (70.5 m2), 2 Crystal Penthouse (47 m2), 34 Deluxe-lakosztály, panoráma erkély-ablakkal (23.5 m2), 1 Deluxe-lakosztály panoráma erkély-ablakkal (22 m2), 16 kis-lakosztály panoráma erkély-ablakkal (17.5 m2). SZEMÉLYZET:  68 fő. 1.55 fő/utas (ez a folyami hajózásban a legmagasabb arány). HAJÓMÉRET: 135 m hosszú, 115,5 széles.INGYENES, EXKLUZÍV SZOLGÁLTATÁSOK:Csak lakosztályok vannak a ahjón, inas-szolgálat, a borravaló benne foglaltatik az árban, Michelin-csillag színvonalat megcélzó ételkínálat, friss, a „farmról az asztalra” koncepció  szerinti alapanyagok felhasználásával, kiváló borok, prémium szeszesitalok és sörök korlátlan fogyasztása, 24 órás szoba szerviz, ingyenes WiFi, fedélzeti szórakoztatás,napi joga és fittness órák, nemzetközi újságok elektronikus elérhetősége, ingyenes vendég mosoda, ingyenes kirándulások a hajó megállóhelyein, ingyenes reptéri transzfer az érkezés és az indulás napján.Fedélzeti lehetőségek. Napozóterasz; Crystal Life Spa és modern gépekkel felszerelt fittness center; fedett medence; kötött időpont nélküli vacsoralehetőség; lift a 2. és a 3. emeletre. Étkezés. Waterside – A Waterside étteremben van a reggeli, ebéd és a vacsora, minden esetben az adott desztináció helyi specialitásait felszolgálva. Bistro Ravel – kávé, sütemények borok, üdítők és este tapaszok. The Vintage Room – 10 fő részére opcionális lehetőség extra luxus borok, pezsgők és ételek rendelésére, vacsora keretében, plusz pénzért.The Pantry – 24 órás önkiszolgáló bár, teák, kávék, borok, és különböző alkoholmentes üdítők kaphatók itt.Lounge. Palm Court – délutáni tea, aperitif, koktélok. Ez a hajó közösségi helysége, sokat tapasztalt bármixerek keverik az italokat. Vista Bar – a hajó tetején lévő bár, úgy lehet italozni itt, hogy közben a vendégek gyönyörködhetnek a panorámában, ahol a hajó elhalad.

A hajótársaság magyar képviseletét a budapesti székhelyű Tengerjáró Kft. látja el, ha valakit érdekel, hogy egy Crystal folyami hajón töltse el a következő szabadságát, akkor mostantól ennél az utazási irodánál foglalhat kabint különböző útvonalakra.

 

Bővebb információ: E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Telefon: (+36) 1 235 0402, 235 0403.

 

Kempinski Palace Portoroz is named Slovenia's Leading Hotel 2018 by the World Travel Awards

Europe's most successful travel brands were acknowledged at a red-carpet Europe Gala Ceremony 2018 at Zappeion Megaron Hall, Athens, Greece, hosted by World Travel Awards. The evening has been a tremendous success. This year marked the 25th anniversary of rewarding travel excellence by the World Travel Awards. World Travel Awards exists to recognize, acknowledge and celebrate excellence in travel tourism and hospitality, with the voting system done by the individual voters across the globe.

Thies C. Bruhn, General Manager of the hotel comments: “The award represents the highly deserved recognition of the hard, strategic and quality work that has been done in the hotel in the past and the team's constant dedication to delivering a bespoke experience, coloured with the unique Kempinski flair for luxury European hospitality. This recognition will serve as a stimulus and as the basis for all of us at hotel Kempinski Palace Portorož to continue the hard and professional work in the future.”.
The luxury hotel Kempinski Palace Portorož, opened in 2008, is situated directly on the Adriatic coast of Slovenia, not far from the Medieval Pearl, the town of Piran, and less than two hours from Venice. The five-star superior hotel embodies a unique combination of traditional and contemporary design, offering 181 superb rooms and suites, a 1,500 sq m spa, an innovative food and beverage concept in all its restaurants and bars, six conference facilities with daylight, a unique, historic ballroom and a private park.
kempinski.com/portoroz

Red Rock Amfiteátrum

OneRepublic koncert, hatalmas siker

A Red Rocks Amfiteátrum híres rock koncerthelyszín Coloradoban, Morrison mellett, 16 km-re nyugatra Denvertől, ahol szabadtéri előadásokat tartanak.

A színpad mögött egy nagy, döntött, lemez alakú szikla áll, jobb oldalt egy hatalmas függőleges tömb határolja a nézőteret, balról pedig rengeteg apróbb szikla nyújtózik az amfiteátrum külseje felé.  A nézőtér maximum 9 525 nézőt képes befogadni.

Az amfiteátrum legmagasabb pontja 1966 méter és a környező Red Rocks Park 351 hektáron terül el. A koncerthelyszín a Denver állam tulajdonában és gondozásában működik, a Red Rocks Park a denveri Mountain Park lánc része.

Az első nagy rock-and-roll koncertet a helyszínen a The Beatles adta 1964. augusztus 26-án. Jimi Hendrix is játszott itt, 1968. szeptember 1-én. Ezeket a megasztárokat ezután rengeteg híresség követte a színpadon.

Az amerikai pop banda, a OneRepublic részben itt forgatta az „I Lived” videó klipjét 2014 nyarán. A Jet Set magazin stábját az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehetett az együttes 2018. májusi koncertjén a Red Rock amfiteátrumban. A meghívást az IPW utazási kiállítás rendezőitől kaptuk, mely a turisztikai iparág elsőrangú nemzetközi showja Amerikában.

A OneRepublic amerikai pop-rock együttes, amely Coloradoban alakult 2002-ben. A banda első sikerét MySpace-en érte. Eddig 50 millió lemezt adott el világszerte és több mint 70 országban koncertezett.
Nincs is jobb hely a világon sztárok fellépéseit nézni, mint a Red Rocks Amfiteátrum.

www.redrocksonline.com
www.denver.org
 

Gyógyvíz és pihenés!


Pihenjen Pagosa Springsben!

Ha Colorado államban jár az USA-ban, s pihenésre vágyik, utazzon el Pagosa Springsbe, a világ legmélyebb geotermikus forrásához! A kisvárosias atmoszféra és a szépség, ami körbevesz majd, felfrissít, ha itt nyaral pár napot. Magasba nyúló hegycsúcsok, csipkézett sziklaszirtek, varázslatos alpesi medencék és érintetlen vadon… Ez a jellemző erre a tájra. A világhíres forrásvíz lehetővé teszi a teljes ellazulást és a Great Pagosa Hot Spring gyógyító hatásairól ismert.
A természetkedvelők a San Juan nemzeti erdővel és a Weminuche vad területeivel találják magukat körbevéve, hatalmas sivatagi fennsíkkal és Rocky Mountain panorámával. Ajánlott kitérőt tenni a Treasure Falls elnevezésű vízeséshez is.
A Jet Set magazin stábja a The Springs Resort & Spa – ban élvezte a természetes termálvizek relaxáló hatását a Visit Denver meghívásának köszönhetően. Ezeket a vizeket már évszázadok óta használják gyógyászati és kikapcsolódási célokra, és ez a hotel 24 órás belépést biztosít a forrás által táplált meleg vizes medencékhez! 50 standard és deluxe szoba van összesen és 29 luxus lakosztály a hotel Ecolux épületében. 23 különböző forró termálvízben áztattuk magunkat, a hőmérsékletük változó volt: 26-46 °C közötti medencéket lehetett választani.
Ha kalandosabb programra vágyik, rengeteg van, amiből választhat: mássza meg például a Pagosa Peak-et, raftingoljon a San Juan folyón, béreljen pecabotot, hogy repülő halra horgásszon, vagy kiránduljon a környékbeli bányászfalvak egyikében.
Fedezze fel a boltokat a főúton! Lehet szép emléktárgyakat vásárolni.
Tettünk egy látogatást a Riff Raff sörfőzdébe is – Earth Powered sört kóstoltunk, ez Colorado első söre, amit termálvíz segítségével állítanak elő.

Visit Pagosa Springs Contact:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.visitpagosasprings.com

Riff Raff Brewery Contact:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.riffraffbrewing.com

Springs Resort & Spa Contact:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.pagosahotsprings.com/

A Világot hozzuk Amerikába!


IPW Denver, 2018 május19-23.: több mint 5 000 nemzetközi turisztikai küldött!

Az Egyesült Államok Utazási Szövetségének IPW nevű rendezvénye, a világ vezető nemzetközi beutaztató kiállítása, mely $4,7 milliárd dollárt vonz jövőbeli utazások formájában az USA-ba. Ez egy Amerika utazási kiállítás, ahol az utazási irodák kapcsolatokat teremthetnek a vásárlókkal és a médiával több mint 70 országból, hogy bemutassák termékeiket és tárgyaljanak esetleges együttműködésekről. Az IPW megmutatja a legjobb lehetőségeket, amit az USA kínálhat a látogatóknak, így biztosítva Amerika helyét a top utazási célpontok között a világon.
Minden évben egyetlen város kapja meg a jogot, hogy az IPW rendezője legyen, mely 700 000 új, nemzetközi látogatót és $1,7 milliárd értékű turizmus bevételt vonzott az elmúlt 3 évben a helyszínt szolgáltató városoknak.
2018 május 19-23-ig az IPW több mint 1000 utazási szervezetet az ország minden tájáról és körülbelül 1300 nemzetközi és belföldi vásárlót látott vendégül a Colorado Convention Center-ben és a város különböző pontjain, ezzel $4,7 milliárd potenciális bevételt generálva az országnak. Ezen felül, 600 újságíró, a föld minden tájáról részt vett a Brand USA Media Marketplace 6 órás intenzív előadásain, új utazási témák után kutatva.
Kiállítási órákon kívül a Visit Denver által szervezett kulináris, művészeti, kulturális, sör és zene programokra voltak hivatalosak az IPW vendégei.
www.denver.org
 

Pauker az én nyomdám!