Információk a 2019.január 1-től bevezetendő új golfszabályokról

Az R&A pár nappal ezelőtt  nyilvánosságra hozta a 2019  január 1-től érvénybe lépő szabályokat. Gágyor Gábor (EGA  Hcp és Course rating bizottsági tag) rövid összefoglalóját  olvashatják a legfontosabb változásokról:
A szabályrendszer megújítása most újabb mérföldkőhöz érkezett: 2018. március 12-én az R&A és az USGA közösen jelentette be a 2019-től életbe lépő új szabályokat, illetve a legfontosabb változásokat.
Az alapos átalakítási folyamat részeként 100 országból több mint 30 ezer javaslatot, ötletet dolgoztak fel az elmúlt években. Teljesen átformálták a szabálykönyvet, a nyelvezetét közvetlenebbé, érthetőbbé fogalmazták át.
3 írásos anyag áll majd rendelkezésre. A játékosok számára egy egyszerűsített, illusztrációkkal ellátott változat készül, a versenyszervezés és a bírók számára pedig lesz egy részletes kiadvány. A versenybizottságok munkáját emellett egy ún. Official Guide is segíti, ami tartalmazza a szabályok értelmezését a bonyolultabb esetekre, és irányt mutat a versenyfeltételek és helyi szabályok egységes kialakításához is.
A szabályok feltételrendszere egyszerűbb lett és nagymértékben támogatja a gyors, folyamatos játékot.
Néhány érdekes változás:
•    A labdakeresésre fordítható idő 3 percre csökken.
•    A labdát térdmagasságból kell majd ejteni és annak az ejtési területen belül kell maradni. (Kisebb lesz az esélye, hogy a labda elgurul, elpattan és újra kell ejteni. Kevésbé ágyazódik be a labda, ha homokban kell ejtenünk.)
•    Az ejtés-újraejtés feltételei megváltoznak. (Nem lesz 7-8 különféle helyzet, amikor újra kell ejteni a labdát.)
•    Az akadályokban (víz, homok) el lehet majd távolítani a labda mellől a gallyakat, leveleket, köveket. (Ez kiküszöböli a felesleges nehézségeket egy-egy ütésnél.)
•    A vízakadály helyett egy általános, büntetőütést jelentő területet lehet bárhol meghatározni (Penalty Area). A piros karós/vonalas terület lesz az alapértelmezett Penalty Area.
•    A bunkerből ki lehet majd hozni a játszhatatlan labdát a bunker mögé 2 (azaz plusz 1) büntetőütésért.
•    Greenen, gurításkor nem kell majd kivenni a zászlót a lyukból, azaz nem jár büntetés érte, ha úgy kerül a labda a lyukba.
•    A greenen 2019-től minden sérülést ki lehet majd javítani, nem csak labdanyomot vagy régi lyukat.
Részletesebb információk, szemléletes anyagok és videók az R&A weboldalán találhatók:www.rules.golf
A menetrend következő fontos állomását szeptemberre tervezi az R&A és az USGA, amikor a nyomtatott anyagok és okostelefon applikációk is elérhetők lesznek. A játékosok, klubok, versenyszervezők részletes tájékoztatása és képzési programja is ezután indul majd."
 


 

A Mandala Day Spa luxus fürdője Budapesten

Budapest legújabb és legcsodásabb luxus fürdője, a 13. kerület Ipoly utca 8. szám alatt lévő Mandala Day Spa frissen elkészült egysége.
A hivatalos üzem 2018 márciusában kezdődik, amit azt megtudtuk a tulajdonostól, az izraeli Oren Akokától. Itt mindent ő álmodott meg. Mi tagadás, van érzéke a relaxáció legmagasabb fokának eléréséhez.  Az ókori egyiptomiak úgy tartották: „ A vízben a testünk megtalálja azt a szabadságot, amit a lelkünk elveszített.” A Mandala Bath filozófiája e gondolatot ötvözi a tökéletes fürdőélmény elemeivel.
A fürdőtérben speciális fények fogadják a vendégeket és hangjáték mantrázza azokat a dallamokat, amelyek segítenek mindenkinek a befelé fordulásban
A 650 négyzetméteres fürdőteremben négy medence található, valamint egy 10 személyes jakuzzi. Mindezt panoráma ablakos 8 személyes gőzkabin, egy 5 személyes masszázs helység, s fűtött márványpadlóval, továbbá kényelmes fotelekkel ellátott, büfével kényeztető pihenőtér egészíti ki.
Elsőként a Holt-tengeri sóval telített 33%-os sótartalmú 35 C fokos medence hívja fel magára a figyelmet, amiben úgy tud lebegni a vendég, mintha súlytalan lenne. E mellett egy 17 fokos hideg vizes medence kapott helyet, a gőzkabinból kijövőknek ez nagyon frissítő. A 34 C fokos vízterápiás medence különleges vízi kezelések helyszíne, míg a 38 C fokos medence az izmok ellazítását szolgálja. A 36 C fokos jakuzzi a tökéletes relaxáció helyszíne.
Egy húsz perces vízi kezelést is bemutattak a sajtótájékoztatón. A terapeuta a karjánál, a nyakánál és a lábánál fogva lebegtette a paciensét a vízben, s néha a víz alatt is, amely mély relaxációt okozott a kezelt hölgyben, amint azt ő később elmondta.
A fürdőben papucsot, köntöst, törülközőt adnak, az öltözőben tisztálkodási és kozmetikai szerek találhatók, minden a luxus felsőfoka.
A tulajdonos elmondta, ebbe a fürdőbe a magyar állampolgárok sokkal olcsóbban léphetnek be, mint a turisták, 30% kedvezményt kap az árból, aki magyar lakcímkártyával rendelkezik.
Kép és szöveg: Szász Adrienn

 

A 2018-as Sirha Budapest prémium szakkiállítás

A 2018-as Sirha Budapest prémium szakkiállítás nemcsak a Bocuse d’Or verseny miatt vonzott sok embert, amelyet Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfje nyert, hanem amúgy is, hiszen 2018 február 7-től 9-ig a Hungexpo vásárközpont területén  két hatalmas pavilonban fantasztikus standokon lehetett megismerkedni  a legfrissebb csúcsgasztronómiai kínálattal a fagylaltoktól kezdve a kávékon át a sütőipari termékeken keresztül a pálinkákig mindennel, ami szem-szájnak ingtere.

A legnagyobb standdal a Bocuse d’Or versenyt is szponzoráló METRO rendelkezett. A  Bocuse d’Or hazai döntősei a széles és minőségi termékválasztékból ennek a cégnek a standjától válogatták össze az alapanyagokat a készülő versenyfogásokhoz.
A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO Nagykereskedelmi Kft., volt, ami látványos standján csúcsgasztronómiai termékbemutatóval és rendezvénysorozattal várta az érdeklődőket három napon át. Meg lehetett kóstolni a hazai és nemzetközi termelők minőségi borait (köztük a Grand Tokaj csodás 5 puttonyos aszúját is) vagy éppen a szakmai képzéseket nyújtó, a rendezvényre is kitelepült Gasztroakadémia ínyenc fogásait. Végig lehetett nézni a 70-féle halból és 25-féle különleges húsból álló kínálatot, a profi vendéglátóknak kialakított sajátmárkás termékeket is.
A 2018-as kiállítás egyik különlegessége volt az a sokféle pálinka, amit bemutattak. Ki kell emelni Kovács Miklós Fülig Jimmy pálinkáit, s a Bánki pálinkaház nemzeti pálinka kiválóságát, a feketeribizli pálinkát is. A Reneszansz badacsonyi pálinkaház termékeit, azok közül is Jakab Kati és Molnár Tamás prémium szederpálinkáját sokan értékelték nagyra. A Michelberger valódi kisüsti pálinkái, a jászberényi Erős pálinkák, valamint a somlóvásárhelyi Somló Spirit pálinkák is fantasztikusak voltak. Megkóstolhattuk Dovicsin Erika főzőmester palóc pálinkáját is, amire büszke lehet a szakember, annyira telitalálat.
Felhívta magára a figyelmet a Sirha 2018 eseményén a klárafalvai Kontyos Borház az édes és száraz gyümölcsboraival. Ezek hagyományos borászati eljárással készült valódi gyümölcsborok, a készítése során nem használnak szőlőbort, semmilyen hozzáadott mesterséges szín, illetve ízfokozót sem.  1 kg gyümölcsből átlagosan 5-6 dl bort készít Siket Gábor borász.
A pálinkák mellett a húsipar is jelen volt a szakkiállításon. A legjobb benyomást a Tóalmási Húscsarnok keltette, Kurunczi János remek kolbászokat mutatott be, még lókolbászt is kóstoltatott, ami nagyon ízlett a látogatóknak.
A Sirha Budapest 2018 egyik slágere Ziemons Jennifer olimpiai aranyérmes cukrász standja volt, aki bemutatta azt a több emeletes, tökéletesen berendezett babaházat, amely fél éven átkészült cukorból, s amellyel elnyerte az aranyérmet. Amúgy az egész stand ehető volt, minden bútor, asztal, konyhapult cukormasszából lett kialakítva, a látogatók nem győztek ezen csodálkozni. Az olimpiai bajnok cukrász céges rendezvényekre különleges desszert asztalokat készít, s persze esküvőkre hatalmas tortákat.

                                                                                                                                                                              Szász Adrienn
 

 

6th edition of Access Luxury Travel Show, Prague

On March 12, the magnificent Kaiserstejnsky palace right in the heart of Prague will open its doors to representatives from international hotel chains, tourism boards and destination management companies, who came here to meet and network with major professionals from the travel industry in Eastern Europe.

The guest list will include prominent and well established hoteliers and DMC representatives from such travel destination as Italy, Croatia, Turkey, Greece, UAE, Maldives, Seychelles, Jamaica and others.

“The Czech economy is one of the strongest in the region,” says the CEO of Luxury Travel Show, Kira Malysheva,  “and year to year we see an increase in holiday bookings, especially for the luxury segment. We are thrilled to see how many people are coming back and discovering the CEE market”

For 6 years Luxury Travel Show has been gathering eminent travel decision-makers from all over the world and key professionals from the travel industry for a one-night B2B personalized workshop. It is indented to provide more knowledge about the market and can result in acquiring new contacts and beneficial cooperation, which can become an enriching experience for all participants.  The official part of the evening is closed with a raffle, where all participants have a chance to win one of many valuable prizes from the partners.

Every year the event gathers the Tour Agents and Tour Operators from Czech Republic, Poland, Hungary, Slovakia, Serbia and Romania.

For more information please visit http://luxurytravel-show.com/czech/.

 

 

14 million passanger


The 14 million barrier was reached for the first time in 72 of TAP history, representing an increase of 21,8 per cent.

TAP Air Portugal is closing the year with passengers’ record numbers and has just reached 14 million passengers carried. This number represents an increase of 21,8 per cent compared to 2016, as well as a load factor of 82,9 per cent, 4,4 p.p. more than in the same period of last year.

To celebrate the 14 million passengers achievement, TAP surprised the passenger number 14 million of the year 2017. João Humberto Martorelli, who was preparing to embark in Recife to Lisbon, today, 29 of December, was contemplated with a trip to Europe. (Photo attached - Ana Terra Lima, Empetur; João Humberto Martorelli, passenger 14 million; Gilberto Sabino, TAP Regional Officer in Recife; Maria Claudia de Paula, Marketing Manager of the Tourism Secretariat of Recife)

2017 has been a year of successes for the Airline of Portugal and the Portuguese, with consecutive records. Today, TAP flies to 83 destinations, eight more than in 2016, in 34 countries, four more than in last year.

This expansion strategy will continue in 2018, having already been announced by the CEO, Fernando Pinto, two new routes departing Lisbon – Florence (Italy) and Nouakchott (Mauritania) – as well as the growth of the operation departing from Oporto, with bi-daily flights to Milan and Barcelona, London City Airport with six weekly flights, and daily flights to Ponta Delgada, in the Azores.
As well as, from June, the reinforcement of the operation in the long haul with four more weekly flights to S. Paulo and one more to Brasilia, Belo Horizonte and Toronto, Canada.

TAP Cargo is also closing 2017 with record numbers. By the end of this year, about 78.000 tons of cargo and mail will have been transported in the Airline’s aircraft, representing an increase of 25 per cent compared to 2016.

 

 
 
 

 

Pauker az én nyomdám!