A portugáliai Cascais gyöngyszeme a Palácio Estoril Hotel

Portugáliai egész évben remek úti cél, a TAP légitársasággal könnyen és olcsón lehet repülni Budapestről Lisszabonba, s onnan kocsival minden érdekes turistahely elérhető.
Nekem a fővárostól kocsival 30 percre lévő Cascais a kedvencem, s azon belül is a Palácio Estoril Hotel. Ez Estoril egyik turista attrakciója. A szálloda 1930-ban épült, s magán viseli az akkori idők karakterét. Az exkluzív homlokzat, a belső környezet, a klasszikus, elegáns dekoráció, a csodás kertek mindenkit magával ragadnak. A szállodát természetesen luxus módon felújították, de úgy, hogy megőrizte stílusát.
Az 5 csillagos Palácio Estoril Hotelnek modern, nagy szobái és lakosztályai vannak, hatalmas nyitott uszodája, s olyan remek éttermeket kínál, mint a Grill Four Seasons, a Bar Estoril és a Bougainvillea terasz. A legjobban reggelizni szerettem, amikor itt jártam. Pazar a választék és a környezet.

Természetesen kipróbáltam a wellness részleget is. A Banyan Tree Spa keleties hangulatban, luxus körülmények között fogadja a vendégeit, akik menekülni próbálnak a napi stressz elől. Masszázsok és más kezelések várják a turistákat, s természetesen van fedett medence is, amelynek lágy vizében el lehet lazulni.
Az Estoril Golf Clubról is szólnom kell, amely a városra és az óceánra néz. Szeretek golfozni, ezért nem hagytam ki. 5200 méter hosszú a pálya, amelyet eukaliptusz-, mimóza- és fenyőerdő övez. Itt azok a játékosok érvényesülnek, akik a trükkös pályán jó taktikai érzékkel rendelkeznek, nem kell nagyon hosszú ütéseket végrehajtani.
Lehet 3 vagy 7 éjszakás hotel és golf csomagot rendelni, vagy golf és Spa kombinációt. A golf klub szolgáltatásai sokrétűek: akadémia, chipping-, putting- és bunker gyakorlóterület, driving range, caddy-szolgálat. A klubházhoz étterem, 2 bár, golf bolt és uszoda is tartozik.
A hotel 5 percnyi gyalogútra van a vonat állomástól, ahonnan 30 perc alatt be lehet jutni Lisszabon belvárosába, csodás tengerparti útvonalon.
Palácio Estoril Hotel
Rua Particular 2769 – 504 Estoril, Portugal
Telephone: + 351 21 464 81 46. E-mail: reservations@hotelestorilpalacio.pt
www.palacioestorilhotel.com