A LEGO Csoport 1 millió LEGO® szettet adományoz rászoruló gyerekeknek

A Build to Give kampány keretében a LEGO Csoport tavaly több mint 500 000 LEGO® szettet ajándékozott gyerekeknek világszerte. Az idei ünnepi időszakban a vállalat szeretné megduplázni ezt az adományt, és arra kéri az építőket, hogy segítsenek elérni az 1 millió LEGO szettet megcélzó álomhatárt, hogy mosolyt csaljanak a rászoruló gyerekek arcára.
A LEGO® Build to Give kampány során a LEGO Csoport 1 millió LEGO készletet ad olyan gyerekeknek, akik az ünnepeket nehéz és kiszolgáltatott helyzetben töltik. Arra bátorít a LEGO Csoport minden korosztályt, hogy vegyenek részt az ünnepi LEGO díszépítésben. Minden megépített dísz után, amit bevisznek a LEGO üzletek valamelyikébe vagy megosztanak online, a LEGO Csoport egy szettet ajándékoz a kórházakban, gyermekotthonokban és hátrányos helyzetű közösségekben lévő gyerekeknek.

A világhírű LEGO® építőjáték mindenki számára ismerős lehet, a gyermekkort végig kísérő termékcsalád azonban nem csupán gyerekjáték. Profi hazai építők lenyűgöző kreációkat, valósághű épületeket, működő járműveket és megannyi érdekes látnivalót alkotnak a sokféle építőelemből. Az egyedi építésű LEGO® alkotások széles repertoárt képeznek, az egyedülálló alkotások mellett a legnépszerűbb témákat is felsorakoztatva.
A budapesti Campona bevásárlóközpontban lévő Kockapark kicsiknek, nagyoknak és a családoknak is remek programot ígér. A 20+ Profi LEGO építő különböző témákban jeleskedett: a városépítők, a vonatosok, a történelmi és fantasy témák megszállotjai mellett a Technic csodák alkotói és a lányok világában építők is szép számban képviseltetik magukat a bemutató teremben.
25+ LEGO installáció látható a Koskaparkban. Egyedülálló irányítható terepasztalok, LEGO® Technic csodák, diorámák, történelmi jelenetek.

A Campona KockaParkban – a rajongók és a filmet kevésbé ismerők számára is – lenyűgöző kiállítás épült fel a Star Wars eposzok alatt. A tematikus Star Wars kiállítás a Campona KockaParkban külön teremben tekinthető meg. Az alkotók nem csak LEGO építményeket készítettek, konkrét Star Wars jeleneteket is megformáltak, több mint 100 féle karakterrel.
100 000+ LEGO elem került felhasználásra. Bár egészen pontos információ nem áll rendelkezésre, de ha valaki nem hiszi számolja meg.
Légy részese hát a kalandnak, szállj le a X-szárnyúval a TaTooine bolygón, kukkants be Jabba palotájába és az őrtoronyba, leplezd le az űrhajók hajtóanyagát szállító birodalmi vonat titkát, fedezd fel Artu és C-3PO nyomait a homokban, találd meg Han Solót a kantinban, drukkolj a droid vagy éppen a klónok seregének, és találkozz a több, mint 100 szereplővel, akik 1-1 figura képében köszönnek rád. Tudd meg, hogy nevezik Yoda híres könyvtárát – számold meg – ha tudod – hány kockából épült fel a Mustafar lávabolygó, lesd meg a birodalmi járőröket a Harmathátú teremtményeken és nézz szembe a hírhedt Halálcsillaggal, melynek termeiben Tarkin kormányzó és a birodalmi vezetők hozzák meg a végzetes döntéseket.