Megjelent a Galápagosz-szigetek –Stop over Amazonas őserdő című ismeretterjesztő albumkönyvem!

Sokak álma, így az enyém is, visszatérően valami nagyszerű utazás. Ebből születnek a bakancslisták. A bakancslista tehát azoknak a helyeknek a gyűjteménye, amelyeket mindenképp fel kellene keresni.
Az új könyvemben most rögtön két bakancslistás területre, a legritkább és legdrágább úti élmények helyszíneire kalauzolom el Önöket. S ez nem más, mint az Ecuadorhoz tartozó Galápagosz-szigetek, illetve a perui Amazonas őserdő.
Képzeljenek el egy olyan világot, amelyben évtizedek óta teljesen izoláltan, ellenségek nélkül élnek az állatok, s emiatt nincs félelemérzetük, az emberektől sem tartanak, sőt kíváncsiak ránk, mint ahogy mi is kíváncsiak vagyunk rájuk. A Galápagosz-szigetek éppen ilyenek, amelyek 965 kilométerre nyugatra találhatók Ecuador partjától a Csendes-óceánban, az egyenlítő vonalában. „Lakossága” többnyire csak hüllőkből, emlősökből, madarakból és tengeri élőlényekből áll. Sok olyan egyed él itt, amely sehol máshol nem található meg a Földön.

Tapasztalatokat gyűjteni a Galápagosz-szigetekről olyan kaland, ami nagy valószínűséggel csak egyszer adatik meg az ember életében. Ha egyáltalán megadatik… Nekem sikerült!
A Galápagoszra csak szigorú szabályok betartásával utazhatnak turisták. Kiképzett túravezetők kijelölt utakon viszik végig a csoportokat, s úgy mutatják be a szigetek csodáit, hogy semmi sem sérül a meglátogatott területeken. Csak az emlékeket vihetik haza a vendégek, mást nem…
Az első turistákat szállító hajó 1969-ben érkezett a szigetekre. Én, csaknem ötven évvel később a Celebrity Xpedition 100 fős szuper jachttal jártam be a szigetvilágot. A Celebrity Xpedition után 2019 késő tavaszán, májusban megjelent a vizeken a Celebrity Flóra szuperjacht is. Ez most a legújabb, legnagyobb és a legluxusabb tengerjáró, amely a Galápagosz-szigeteknél hajózik. Ha kabint szeretne foglalni erre a hajóra , akkor keresse fel a Tengerjáró Kft. következő web lapját: www.rccl.hu

A Galápagosz-szigetek bemutatása után a titokzatos Amazonas dzsungelbe kalauzolom el Olvasóimat, s leírom, hogyan lehet pár napos útmegszakítás keretében, úgy expedíciót szervezni, hogy közben ne kelljen nélkülözni semmiféle kényelmet. A megoldás erre nem más, mint az Aqua Amazon cég ARIA luxushajója, amely az Amazonas folyón úszik, alkalmanként kiköt, s ekkor izgalmas kirándulásokra lehet menni az őserdőbe.
Tagadhatatlan, hogy méregdrága szórakozás az ARIA fedélzetén pihenni, de olyan élményt ad, ami semmihez sem hasonlítható. Az anakonda-vadászat, a piránja horgászat, a rózsaszín delfinek játéka, s az ezüstszínű repülő halakkal való motorcsónakos versengés felülír mindent…
Bízom benne, hogy ez az álomvilág, amit most, személyes élmények alapján Önök elé tárok, lenyűgöz mindenkit, s egy-egy fejezet arra inspirál majd sokakat, hogy eljussanak a különleges helyszínekre, s meggyőződjenek róla maguk is, milyen elragadó a mi Földünk!
Charles Darwin egyszer úgy fogalmazott, hogy a Galápagosz-szigetek a „Föld koronaékszere, egy külön világ a bolygónkon”. S milyen igaza volt…

Ha kíváncsi az új könyvemre, akkor a honlap olvasóinak extra engedménnyel adom, s így csak 4500 Ft/darab az ára. Írjon az lkgmedia@t-online.hu e-mail címemre, adja meg nevét, címét, telefonszámát. Ha budapesti, ingyen kiszállítjuk, ha vidéken él, akkor a postázás költsége Önt terheli. Rendelhet telefonon is könyvet a +36/20 9 440 477-es számon. Karácsonyi ajándéknak is remek ez az új, szép kiállítású, kemény táblás, fekvő A/4-es méretű könyv.