Luxusutazások, álomszigetek, új palotaszállodák és tengerparti resortok

Roman Bergernek, a Lobster Experience GmbH közép- és kelet európai értékesítési- és marketing igazgatójának a fő szervezésével tartották meg 2019. december 12-én a budapesti Szabadság Bisztróban – a loop roadshow keretében – azt a luxus rendezvényt, amelyen a hazai utazás szervezők és életmód magazinok képviselői találkozhattak egy tucatnyi kiemelt utazási célpont, illetve hotel lánc vezetőivel.
Az eseményre én is meghívást kaptam. 15 perces intervallumokban volt mód a gyors bemutatkozásokra, az adott szállodákkal és desztinációkkal kapcsolatos legfontosabb információk cseréjére. A világ minden tájáról érkeztek a luxushotelek megbízottjai, mert fontos számukra a magyar piacra való betörés.

A loop roadshow alkalmával sok újdonságról számoltak be nekünk a külföldi partnerek. Nagy érdeklődés követte például a londoni és malei székhelyű Hummingbird Travel információit, ez a cég elsősorban Maldív specialista, de nagyon „otthon van” a Seychelles-szigeteken, Sri Lankán, s Mauritioson is. (hummingbird.travel)
Thomas Cochrane értékesítési igazgató és Mie Ali Didi marketing menedzser beszámolt róla, hogy milyen sok új hotel épült a közelmúltban a Maldív-szigeteken, s az új repülőtéri kifutópálya közelgő megnyitása további fejlődést fog eredményezni, a több leszálló repülőgép utasainak értelemszerűen több szállodai szoba kell.

Az Emerald és a Heritance nemrégiben nyílt De-luxe all-inclusive hotelek, valamint a You and Me „a la carte” resort a Hummingbird Travel ajánlataiban kiemelt. Közeleg a hideg tél, repülj el a nyárba! Íme, alább az elérhetőségek az említett 3 csodás maldív-szigeteki resortba:
https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/heritance-aarah-5
https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/you-es-me-by-cacoon-maldives-resort-4
https://tensi.hu/nyaralas/maldiv-szigetek/emerald-maldives-resort-es-sp-5
Különlegességnek számít a dubai Pálma-szigeten lévő Emerlad Palace Kempinksi hotel is. Egy víz alatti alagúton át lehet megközelíteni autóval a szállodát, amely annyira fényűző, hogy roskadozik a márványtól, gránittól, aranytól, kristálytól… Az elérhető luxus netovábbja a resortban lévő villák, amelyek tetején privát úszómedencék vannak, s amelyekhez természetesen saját inas is jár, aki lesi a vendégek óhajait, s kirendelt séf is rendelkezésre áll, hogy mindig azt főzzön, amit az utas kíván. (kempinski.com/emerladpalace)

A világon fellelhető 160 Four Seasons hotelt képviselte Julia Inglis (fourseasons.com) az utazási roadshow-n. A menedzser elmondta, hogy a világ legelőkelőbb szállodái közé sorolt Four Seasons hotelek sorában az egyik legújabb az athéni Astir Palace, amely egy félszigeten létesült, s az öbölben igazán exkluzív kilátást biztosítanak a vendégeknek az extra ellátás mellett. A közelgő hotelnyitások közül a bangkoki Four Seasonre hívta fel a figyelmet, amely a thai fővárost átszelő Csaophraja folyó partján kapott helyet. A modern elegancia és a gourmet vendégek fellegvára lesz ez a ház, mint ahogy a 2020-ban nyíló madridi és Napa Valley-i (USA) Four Seasons is.
Egyedinek tartják a városi hotelek között a svéd tulajdonú CanBordoy Grand House and Garden Palma de Mallorcán, Spanyolországban. Egy éve nyitott ez a 24 lakosztályos butik hotel, ahová kutyákat is beengednek, s amelynek körzetében, maximum 15-20 perces autóútnyira, 5 golfpálya is található. Hatalmas kertje van a szállodának, szép uszodával, nyugodtan lehet pihenni. Érdekesség, hogy a nap bármely szakában, bármikor rendelhet ingyenes reggelit a vendég, ezt azért találták ki, mert sok utazó az időeltolódás miatt akár délután 3-ig is aludhat, s ha felébred, rendszerint szeretne reggelizni. (conbordoy.com)

Sok turista igényli a nyaralása során az all inclusive ellátást. A Sandals cég büszkén hirdeti prospektusaiban, hogy az ő resortjaikat szavazták meg a világ legjobbjának – ebben a kategóriában. A Sandals képviseletében dr. Elena Sokolova, kelet-európai menedzser elmondta, hogy hét karib-tengeri szigeten kínálnak összesen 19 hotelt. Nagyon büszkék a legutóbb Barbadoson nyílt nyaralóhelyükre, ahol még jégbár is üzemel. Szintén kiemelt a jamaikai szálloda, ahol a Maldív-szigetekhez hasonlóan vízre épült villák is várják a vendégeket, s nagyon ajánlja a cég a magyar utasoknak Santa Luciát, ahol 3 resort épült, annál is inkább, mert ezt a szigetet tartják sokan a karib világ legszebbjének. (www.sandals.com)

A roadshow keretében bemutattak luxushajós utazásokat is, méghozzá az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigeteken. Ivonne Zumárraga, a Golden Galapagos Cruises ügyvezető igazgatója (www.GoldenGalapagosCruises.com) az Endemic és az Elite luxusjachtjait mutatta be, amelyek a legjobb útvonalakon haladnak a szigetvilágban, hogy a vendégek minél többet lássanak. A növény és állatvilág érintetlen ezen a tájon, lehet találkozni a galápagoszi óriásteknősökkel és az ikonikus kéklábú szulákkal. A Galápagoszról 2019 télen jelent meg könyvem, kapható a hazai nagy könyvesboltokban és on-line könyváruházakban, érdemes megvenni, ha többre vagy kíváncsi a Galápagoszról!