31. Golf Magyar Kupa: Vadkerti, illetve Csányi a győztes

Vadkerti Adél és Csányi Olivér ezúttal hazai pályán csillantotta meg, milyen golftudásra tehet szert az a fiatal, aki amerikai egyetemi csapatban csiszolja golftudását. A 31. Magyar Kupa fináléjában magabiztos játékkal, Adél és Olivér egyformán hat birdie-egy bogey-val kápráztatta el a bajnokság népes mezőnyét, amint arról a hungolf.hu beszámolt.

Vadkerti Adél, aki számára a hazai pályán elért -5-ös score rekordnak számít, 2014 és 2015 után a harmadik Magyar Kupa bajnoki címét vehette át. A profi karriert is fontolgató bajnoknőnk úgy nyilatkozott, hogy lassan kezd hozzászokni a győzelmekhez, de a triplázás különleges számára:
” A koronavírus-járvány miatt itthon készültem a bajnokságra. Minden nap gyakoroltam a kedvenc pályámon, a Pannonián, alaposan átgondoltam a taktikát, és bár az első napon nem volt elég a koncentráció, a második fordulóra sikerült a legjobbat kihozni magamból.”
A bruttó női kategória nem hozott szoros eredményt, a második helyen Kiss Polett Karolinának, egy szépítő +2-es záró körrel sikerült megelőznie Berkenyei Daniellát, aki az első forduló után mindössze egyetlen ütésre állt Vadkerti Adéltól, ám a fináléban a +10-es score csak a bronzéremhez volt elegendő.
Újdonsült bajnokot avattak a férfi mezőnyben. Csányi Olivér, aki – Adéllal ellentétben – alig tudott edzeni, szinte most kezdi a szezon:
” A koronavírus alaposan átírta az idei nemzetközi versenynaptáramat, idő előtt kellett hazautaznom Amerikából, így online, itthon fejeztem be a tanulmányaimat, és pluszban ehhez, egy makacs kézsérülés is nehezítette a felkészülésemet. Alig tudtam gyakorolni, ennek ellenére a játékstílussal elégedett voltam, különleges számomra az első Magyar Kupa cím.”
A férfiaknál kiélezett küzdelem folyt és csak nüanszok döntöttek a pozíciók felett. A fináléban Závaczki Bálint remek játékkal, par alatt kettővel szépített, és bár öt ütéssel maradt el Csányi Olivértől, a dobogó második helyére sikerült felállni. Tőle mindössze egyetlen ütés különbséggel, a harmadik helyen Stöllinger Viktor végzett. Fülöp Gergő, aki -1-gyel vezette a nyitókör után a mezőnyt, +3 összesített eredménnyel az ötödik helyre szorult.