Vadkerti Adél és Csányi Olivér nyerte a jubileumi, 60. Magyar Amatőr Bajnokságot.

Tovább folytatódott Vadkerti Adél sikertörténete. Amióta az amerikai szemesztert befejezte, megállíthatatlan, nincs kihívója hazai pályán. Legutóbb Magyar Kupa győzteseként triplázott, most sorozatban, a negyedik amatőr bajnoki címét szerezte meg. Adél stabilan hozta az első két fordulót, mínuszos eredmény is benne volt a játékában. Összteljesítményét tekintve pedig, a 60. Magyar Amatőr Bajnokság mezőnyének legjobb, +1-es eredményét hozta, amint arról a hungolf.hu beszámolt.
– Nagyon örülök, hogy a 60. bajnoki cím győztese vagyok és különösen büszke arra, hogy a férfiak mezőnyét is egybe vetve, a bajnokság legjobb eredményét értem el – nyilatkozott Adél a versenyt követően.
Jaczkovics Emmának ezúttal nem sikerült megcsillantani azt a formát, amivel Adél számára fejfájást okozhatott volna, a második helyet szerezte meg. A dobogóra harmadikként végül Kiss Polett Karolina állhatott, aki az utolsó fordulóban két ütéssel előzte meg Berkenyei Daniellát.
A férfiaknál drámai izgalmak, play off döntötte el a bajnoki címet. Az első fordulóban a Balaton Golf tehetséges versenyzője, Kötél Bence vezette a mezőnyt, majd az idei Magyar Kupa győztes, Csányi Olivér vette át a tabella vezetését. A záró fordulóban azonban ott tolongtak a további dobogós esélyesek is: a tavalyi bajnok, Rózsa Dávid, ifj. Sárközi Richárd, Závaczki Bálint vagy Szeberényi Máté. A fináléban Rózsa Dávid remekelt, bravúros -1-es kört hozott, így a hullámvölgybe került, +4-et játszó Csányi Olivért play off-ra kényszerült. A döntő összecsapásra a 9-es szakaszon került sor, az idegek harcából azonban Csányi Olivér jött ki győztesként, Rózsa Dávid a második helyre szorult. Tőlük mindössze egy ütéssel lemaradva, Kötél Bence és ifj. Sárközi Richárd is +4-es összesített eredménnyel zárta a bajnokságot, a dobogó harmadik fokára ifj. Sárközi Richárd állhatott.
– Szeretem, ha nem optimálisak a viszonyok, ezért tudtam talán a második napon a kelleténél jobban koncentrálni a játékomra. Az utolsó napon viszont végig feszült voltam, hiszen ott lebegett a szemem előtt a Magyar Kupa győzelem után az amatőr cím megszerzésének lehetősége is. A Dáviddal vívott play off-ban végül nekem jött ki jobban a lépés. Külön nagyon boldog vagyok, hogy a jubileumi serleget vihettem haza. – értékelt Csányi Olivér.