A Pannonia Golf & Country Club csapatainak sikere!

Elsöprő győzelmet arattak a Pannonia Golf & Country Club csapatai a XX. Magyar Golf Klubcsapatbajnokságon, olvasható a hungol.hu honlapján. A bruttó versenyben a klub mind a három dobogós helyet besöpörte, de a nettó győztes is a Pannonia Juniorok lettek.

Napsütés, furfangos szél fogadta a XX. Magyar Klubcsapatbajnokság utolsó fordulójának résztvevőit a Magyar Golf Clubban. A bruttó és nettó csapatversenyben induló 21 klubcsapat nem csak a bajnoki trófeáért küzdött, hanem klubja számára kiharcolni egy jövő évi plusz ranglistaverseny rendezési jogát.
Az első forduló után már sejteni lehetett, hogy a bruttó versenyben nehéz helyzetben lesznek azok a klubok, akik meg akarják szorongatni a három Pannonia csapatot. A klub első számú csapatában ifj. Sárközi Richárd (par) ma is a legjobb egyéni eredményt érte el, a Ralph Müller – Koller György texas páros -1-et játszott, mely Rózsa Dávid – Závaczki Bálint ma kevésbé sikeredett foursome körét mentette meg, így a bajnoki serleg egy évre a Máriavölgybe költözik. A második helyre a Pannonia Juniorok jöttek fel Károly Ádám – Vu Péter +2 texas, Berkenyei Daniella +3 egyéni és Fülöp Gergő – Somogyi Bence +6 foursome eredményével. Az estébe hajló díjátadó ünnepségen a bronzérem a Pannonia II. csapat nyakába kerülhetett, ahol a Briglovics Gábor-Meznerics Gergely páros kiemelkedő +1 texas score-t ért el, a Zilahy Csaba – Krämer András duó +10-es foursome, Magyar Krisztián +16 egyéni eredményt nyújtott.
A nettó csapatok versenyében a Pannonia Juniorok meg tudták őrizni az elsőséget, így a Pannonia Golf & Country Clubba immár két serleg is kerülhet a polcra. A versenykiírás szerint azonban a plusz ranglista verseny rendezési jogát a bruttó győztes Pannonia Golf & Country Club mellett a nettó második helyezett Budapest Highland Golf Club zsebelhette be, harmadikként a Birdland Golf Club csapata futott be.

BRUTTÓ
1 Pannonia Golf & Country Club I. 438 (+6)
2 Pannonia Junior 453 (+21)
3 Pannonia Golf & Country Club II. 464 (+32)

NETTÓ
1 Pannonia Junior 434 (+2)
2 Budapest Highland Golf Club 444 (+12)
3 Birdland Golf Club 448 (+16)