Legyen a feleségem!

A koronavírus járvány miatt hónapokig nem lehetett színházba járni. Ezt az űrt próbálta pótolni a streaming előadásaival a SzínházTV a neten, arra törekedve, hogy közvetítései által a nézők a lehető legközelebb kerülhessenek az ÉLŐ színházi élményhez. A streaming olyan sikeressé vált, hogy nyilván hosszú távon megmarad ez a lehetőség, s ha éppen nincs új hulláma a vírusnak, akkor arra ad módot, hogy egy adott színháztól távol élő embereknek is legyen lehetőségük élvezni egy-egy kiválasztott előadást.

A színház egy folytonosan változó jelen idejű műfaj, melyben a színészek és a néző kapcsolata estéről-estére változik. Az előadások mindig az “akkor” és az “ott”, az idő és a tér együtteséből születnek. SzínházTV szolgáltatást azzal a céllal indították el, hogy ezen megismételhetetlen pillanatok átélésére lehetőséget biztosítsanak bárkinek – írta a TV a honlapján.
Szerkesztőségünk a Legyen a feleségem! című színdarabra váltott jegyet, hogy megtapasztaljuk, milyen élményt ad a SzínházTV, s nem csalódtunk. Remek darabot láttunk Gálvölgyi János, Kovács Patrícia, Nagy Sándor, Pataki Szilvia és Tóth Enikő főszereplésével.

De miről is szól a darab? Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Csoda hát, ha az esti partiig Jim több hölgyismerősének is megteszi címbéli ajánlatát? Itt van mindjárt Helen, Jim fotómodell kedvese, aki valódi esküvő nélkül nem hajlandó jóképet vágni a dologhoz, és inkább választja ma estére a jól fizető reklámcég kampány fotózását. Vagy Terri, aki eredetileg csak néhány múlhatatlanul fontos aláírásért jött el a főnökéhez az irodából, de, mert bevállalós, esetleg hosszabb távra is maradna… A befutó végül Edna, a bejárónő, aki ugyan nem olyan gyönyörű, viszont szakmai ártalomként remekül tájékozott a tisztítószer-piacon…
Az előadás hossza 2 óra 20 perc.
Érdemes a SzínházTV programját figyelni, s jegyeket venni.