Vaszily Miklóst választották a golfszövetség elnökének

A Magyar Golf Szövetség rendes és egyben tisztújító közgyűlése Vaszily Miklóst választotta a szövetség elnökének. Munkáját az újraválasztott főtitkár, Makszin Áron segíti. A küldöttgyűlés döntött az elnökség tagjai, valamint az Ellenőrző Testület tisztségviselőinek kinevezéséről is, továbbá elfogadta a szövetség 2020. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, 2021. évi tervét.

A szövetség közgyűlése Vaszily Miklóst egyhangúlag választotta az elnöki tisztséget 2017 óta betöltő dr. Szivek Norbert helyére. Vaszily Miklós közgazdász, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságának elnöke, 2019 óta a szövetség elnökségének tagja. A küldöttek az elnökség összetételéről is döntöttek, a korábbi tagok, Andrási Miklós, dr. Bábos Réka, Dietrich Tamás, Dr. Schaller-Baross Ernő, Závodszky Zoltán mellett Papp Erzsébet és Rózsa Dávid is helyet kapott a grémiumban. Az Ellenőrző Testület elnöki pozícióját a jövőben Flesch Tamás tölti be, a tagjai sorába Hideg Jánost és dr. Páricsi Orsolyát, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnökét választották.
A megválasztott elnök beszédében kiemelte, hogy a sportág fejlődése érdekében azon fog dolgozni, hogy az elkövetkezendő négy évben szilárd alap jöjjön létre a golf társadalmi elfogadottsága, a sportág népszerűsítése, a gazdasági és szakmai háttér megerősítése érdekében. Makszin Áron a szakmai és pénzügyi beszámoló, valamint a 2021. évi terv ismertetése során elmondta, hogy a koronavírus-járvány ellenére, a szövetség 2020. évi szakmai tervei – a válogatottak külföldi versenyeztetését és a nyári táborokat kivéve – teljesültek, a korlátozások feloldásával a versenynaptárt újra tervezték, a fennmaradó öt hónap alatt a szövetség valamennyi versenyét megrendezték, így tovább nőhetett a pályaengedéllyel rendelkező golfozók száma is. Az idei célok között kiemelt hangsúlyt kap a junior korosztály fejlesztése, folytatódnak a műhelytámogatások, Jonathan Mannie PGA-edző szerződtetésétől pedig a válogatottak eredményességének növekedését várják. A küldöttgyűlés a szakmai tervek mellett – az Ellenőrző Testület támogató javaslata alapján – elfogadta a szervezet 2020. évi pénzügyi beszámolóját, valamint 2021-es tervét is.