Oltási igazolás és teszt nélkül utazhatunk Spanyolországba

Magyarországot június 21-től a zöld, tehát rizikót nem jelentő országok közé sorolta Spanyolország. Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgárok oltási igazolás és teszt nélkül beutazhatnak Spanyolország területére.

A külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tájékoztatása szerint Magyarország június 21-től lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról Spanyolországban. A Spanyolországba utazó magyar állampolgároknak csupán annyi teendőjük van, hogy indulás előtt regisztrálnak a spth.gob.es oldalon és kitöltik az ott található egészségügyi űrlapot, amely a belepéshez szükséges QR-kódot generálja. Ezt a repülőtéren beszállás előtt és a Spanyolországba való belépéskor is be kell mutatniuk. Ezenkívül további kötelezettségük nincsen.

A Kanári-szigetek még kivár

Mivel a spanyol tartományok saját hatáskörben hozhatnak járványügyi szabályokat, a beutazási könnyítés ellenére, a Kanári-szigeteken egyelőre továbbra is érvényben van az a korlátozás, hogy a helyi szálláshelyek (mind a szállodák, mind a magánszálláshelyek) csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltás igazolásával, Covid-betegség-igazolással, vagy negatív antigén teszt birtokában fogadják a vendégeket.

Más helyeken, így például Madridban vagy Barcelonában, eddig sem kértek oltási igazolást vagy tesztet a szállásfoglaláshoz a vendégektől.

Magyarország zöld listára kerülése után a Wizz Air máris bejelentette, hogy visszatérnek Spanyolországba. Barcelonába például hetente négyszer repül a Wizz Air június 23-tól.

A magyarországi beutazási szabályok nem változtak, tehát hazatéréskor továbbra is szükség van magyar védettségi igazolványra vagy két negatív PCR-teszt bemutatására a hatósági karantén elkerülése érdekében.

Nézze meg az alábbi linken a spanyolországi promóciós videót!

https://www.youtube.com/watch?v=lkzgiLNwO7Q&t=2s