Tbilisi Hills Golf Club

Tbilisi Hills Golf Club

Luxus oázis a georgiai fővárosban

Amikor tombol a hőség Tbilisiben, akkor sokan keresik fel a Tbilisi Hill Golf Club koktél bárját és éttermét, mert a golfpálya a georgiai főváros feletti dombtetőn létesült, ahol mindig pár fokkal hűvösebb van, mint lent a házak között.

A legtöbb sportszerető ember, ha már felmegy a golf klubba, akkor kedvet kap kipróbálni a játékot, mert a driving range, vagyis a gyakorló pálya olyan csodás panorámával rendelkezik, hogy ámulatba ejtő. Szinte „kilövő állásnak” tekinthető az a füves terasz, ahonnan el lehet ütni a mélybe a labdákat, s különösen izgalmas, hogy néha tehenek is legelésznek a gyakorló pálya végében, amelyek legelésükkel extrán karbantartják a gyepet.

Ami a 18 lyukú golfpálya minőségét illeti, a pazar jelzőt lehet csak alkalmazni. A fairwayek és a greenek világszínvonalúak, nem véletlen, hogy European Tour versenyeket is rendeznek itt a profiknak.
A helyi lakosoknak nem elhanyagolható, hogy a Tbilisire és a Kaukázusra egyaránt elképesztően gyönyörű panorámát nyújtó pálya csak 15 percnyire van autóval az öreg belvárostól. A tehetős emberek a pálya környékén éledező luxus lakóparkban lakásokat, uszómedencés villákat vásárolnak, ez a hely gyakorlatilag Tbilisi luxus oázisa.

A Par 72-es 6223 méter hosszú pálya néhol lankás, máshol meredek, nyáron, amikor sokszor 35 fok meleg van, érdemes buggyt bérelni, mert gyalog elég megterhelő végig játszani a 18 lyukat. Egy évre a klubtagsági, amely korlátlan golfozást biztosít, kedvezménnyel 190 ezer forintnak megfelelő lari, de a golf klub külső vendégeket is örömmel fogad egy-egy játékra.

Tbilisi Hills Golf Club
1313. Kvemo Teleti, Georgia
Telefon: +995 591 040 447
E-mail: golf@tbilisihills.com
www.tbilisihills.com