Házassági leckék középhaladóknak 2

Nemrégiben újabb darabot mutatott be a budapesti Centrál Színház. A Házassági leckék középhaladóknak 2 című előadás főszereplője Stohl András, Balsai Móni, Kovács Patrícia és Schmied Zoltán.

A Házassági leckék középhaladóknak folytatásában Florian Zeller francia író újra gondolta az eredeti előadás alaphelyzetét és egy estére újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt.
Michel (Stohl András) bajban van. Felesége (Balsai Móni) ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár (Kovács Patrícia – Schmied Zoltán) férfi tagját, amint egy idegen nővel csókolózik. Nehezíti a helyzetet, hogy a két házaspár aznap együtt vacsorázik, így a katasztrófa borítékolható, bár Michel a kegyes hazugság mellett érvel.

„A Házassági leckék középhaladóknak 2 küzdelmesebb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia, mely remek játéklehetőséget biztosít ezeknek a nagyszerű színészeknek” – nyilatkozta a médiának Puskás Tamás rendező.
Az első és a második rész között nincs összefüggés, bátran megnézheti az is a 2. részt, aki nem látta az elsőt.

Stohl András lubickol a szerepében, ezt a darabot gyakorlatilag rá írták, annyira illik a múltjához, az egyéniségéhez, a karakteréhez. Ebben a részben sajnos kevés lehetőséget kap Kovács Patrícia, de ennek ellenére nemcsak a piros ruhájával és a szőke hajával tűnik ki, hanem a játékával is.
Nagyon szerethető a darabban mind a 4 szereplő, s végig lehet nevetni az előadást. A tragikus szituációk és komikusak. Élvezetes, ahogy egyszer bájos és aranyos Balsai Móni, máskor viszont robban, s dühbe gurul.