Közvetlen repülőjárat Lanzarotéra és Fuerteventurára!

A Spanyol Nagykövetség és a Spanyol Idegenforgalmi Hivatal vezető tisztségviselői bemutatót tartottak 2022. áprilisi elején abból az alkalomból, hogy ezentúl két spanyol sziget, Lanzarote és Fuerteventura, közvetlen repülőjárattal elérhető Budapestről. A helyszín a magyar főváros egy új spanyol szállodája volt, a Hotel Kozmo Luxury Hotel 5* (The Leading Hotels of the World), amely a 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 17. szám alatt található.

FUERTEVENTURA. Azt szokták mondani, ez a sziget a Kanári-szigetek strandja. Kilométereken keresztül fehér homok és gyönyörű színű óceán áll az érdeklődők rendelkezésére. Ha a barna ötven árnyalatára kíváncsi valaki, megtalálja a sziget középső részén. A tájba remekül illeszkednek a négy- vagy hatlapátos kerek és szögletes malmok. Közülük néhányban látogató központ üzemel és megkóstolhatják a gofiot, az őslakosok mai napig népszerű ételét. A sziget északi részén, Corralejon a dűnék között sétálhatnak, napozhatnak.

LANZAROTE. Playa Blanca településen található a sziget egyik legkedveltebb strandja, a Playa del Papagayo. A Timanfaya Nemzeti Parkban megtekinthetjük a vulkánokat, melyek működésének köszönhető a mai felszín nagy része. Az El Golfo vagy zöld-tó a benne levő planktonok miatt különleges színű. A sziget építészetét jól szemlélteti a mezőgazdasági dolgozóknak szentelt múzeum San Bartoloméban, mellette pedig a zseniális Cezar Manrique Termékenység szobra.