Aktív pihenés a 4 csillagos Superior Panorama Hotelben!

René Marschall – Produkt- und Architekturfotografie, renemarschall.at

Obertauern régóta a Mekkának számít a síelők körében.

Tudományosan bizonyított, hogy Obertauern Ausztria leghavasabb télisport-üdülőhelye: 26 felvonó és 100 km hosszú pálya várja itt a vendégeket.

A 4 csillagos Superior Panorama Hotelben aktív pihenésre van lehetőség a hóval borított hegyek közepén. A június végétől szeptember végéig tartó nyári szezont követi a téli nagyüzem, a november végétől május elejéig tartó hosszú téli szezon, amely számos lehetőséget kínál a sportolásra, kikapcsolódásra. A síelés mellett népszerű a sífutás, a sítúrák, a lovasszánozás, a szánkózás és a hótalpas túrázás egyaránt.

A Superior Panorama Hotel 1985 óta üzemel és 1995-ben csaknem kétszeres méretűre kibővítették. A szállodát Josef és Roswitha Storch alapította. Az utolsó nagyobb felújítás 2012 nyarán történt, amelyet további átalakítások követtek folyamatosan.

A Storch család által személyesen vezetett hotel az alpesi életmód biztosításával és melegséggel várja vendégeit a lélegzetelállító szépségű hegyekben. A berendezés alapanyaga elegáns régi fa és világos csomós tölgyfa. A kényelmes rugós ágyak biztosítják a pihentető alvást.

A 4 csillagos Superior Panorama Hotel összesen 47 szobával rendelkezik, ebből 11 régebbi vidéki stílusú és 36 modern, felújított. A 20 m²-től 55 m²-ig terjedő, különböző kategóriájú szobák széles választékával mindenki talál magának megfelelőt. Igény esetén ingyenesen babacsomagot biztosít a szálloda vezetősége babaággyal, pelenkázó asztallal, bébiőrrel, cumisüveg melegítővel és vízforralóval.

A mélygarázsban ingyenes parkolóhelyek vannak, s két modern töltőállomás áll a vendégek rendelkezésére elektromos autóik számára a szálloda bejárata mellett. A divatos divatbutikok, sportboltok, üzletek és síiskolák mindössze pár perces sétával érhetők el a szállodából.

A sítárolóval is rendelkező Superior Panorama Hotel csendes helyen, távol a főúttól, közvetlenül a pályán, a Gamsleitenbahn 6 személyes ülőlift mellett található. Fontos tudni, hogy innen elérhető Ausztria egyik leghíresebb sípályája-rendszere, a Tauern Kör. A piros Tauern kör és a zöld Tauern kör egyaránt végig vezet a teljes síterületen, ímajd végül visszatér a kiindulóponthoz, a Hotel Panorámához. A sífelvonókat úgy alakították ki, hogy minden pályán az óramutató járásával megegyezően és ellentétes irányban is lehessen síelni. Az összekötő felvonók és síhidak biztosítják, hogy a sílécet mindig fent tudja tartani a vendég, itt és nincs szükség sítaxira vagy síbuszra.

A „Frau Holle” vagy a „Skiworld” sportboltok és síléckölcsönzők kedvezményeket adnak Hotel Panorama vendégeinknek a bérleti, szolgáltatási és értékesítési díjakból.

A 4 csillagos Superior Hotel Panorama nemcsak a kényelmes szobák és a remek síélmény biztosítása terén jár élen Obertauernben, hanem a kulináris élvezetek terén is.

René Marschall – Produkt- und Architekturfotografie, renemarschall.at

A Superior Hotel Panorama mesés svédasztalos reggelit kínál (7:30-10:30), amely nem hagy kívánnivalót maga után. A gyümölcscentrifugák készen állnak a reggel vitamindús indítására, a reggeliztető szakács pedig tetszés szerinti friss tojásos ételekkel kényezteti vendégeket. A friss, illatos péksütemények és a régió termékeinek választéka éppúgy hozzátartozik a kellemes pihenéshez, mint az osztrák pezsgők és a különböző teák finom választéka. Kedvenc kávéját a szervizcsapat szolgálja fel a nap aktuális információival a „Morgenpost” formájában. Ha valaki reggel nem kel ki olyan könnyen az ágyból, kérésre későn kelő reggelivel kényeztetik a szálloda hallban (10:30-11:30). Igény szerint „szoba reggelit” is lehet rendelni.

 

Kiváló az a’la carte esti étterem a hotelben. A jól bevált receptek a modern táplálkozástudomány legújabb eredményeihez illeszkednek. Szívesen kényeztetik a vendégeket olyan házias finomságokkal, mint a pinzgaui sajtos spaetzle, a bécsi szelet és a halfilé, de igény szerint laktóz- és gluténmentes ételeket is varázsolhatnak a szakácsok a tányérokra.

A Superior Hotel Panorama borozója ideális hely egy kellemes estéhez a barátokkal. Ez a külön borozó szoba közvetlenül kapcsolódik a szálloda bárjához, amely kiterjedt bármenüvel rendelkezik és privát hangulatot áraszt.

René Marschall – Produkt- und Architekturfotografie, renemarschall.at

A szálloda páratlan, több mint 1000 m²-es wellness részleggel is rendelkezik. A wellness részlegben külön pezsgőfürdővel, infrakabinnal, szaunákkal, gyógynövényes szaunával, aroma gőzfürdőkkel, teasarokkal, tágas relaxációs szobákkal, vízágyakkal és napfényes masszázzsal kényeztetik a vendégeket. Az egyedülálló, új, panorámás szaunában a pihenés a hegycsúcsok, s a sípályák látványával párosul és felejthetetlenné varázsolja az élményt.

A legfelső emeleten található „Csak felnőtteknek” szaunarészlegbena vendégek szintén csodálatos és zavartalan kilátásban gyönyörködhetnek. A finn szaunával, gőzfürdővel, gyógynövényes szaunával, relaxációs helyiséggel és teasarokkal felszerelt helyen gyakorlatilag mindenki számára van választék. Télen különleges színfolt a meghosszabbított szaunaest. Hétfőnként 21:00 óráig tartják nyitva a felnőttek wellness részlegét, mivel aznap a szemközti pályán zajlik az Obertauern éjszakai síelése, amely pazar látványt nyújt.

Hotel ****s Panorama in Obertauern

FAMILIE STORCH
Brettsteinstraße 1 – 5562 Obertauern
Salzburger Land – Österreich
E-mail: info@panorama.at
Telefon: +43 64567432
www.panorama-obertauern.at

©René Marschall (hotel fotók)
©Elke Storch (étel fotók)