A Sibon Wine & Spa Resort a szlovéniai Jeruzalemben

Jeruzalem szlovén bortermelő település, kocsival csak pár percre a magyar határtól. Központja az 1652-ben épült Fájdalmas Szűzanya templom környéki dombon található, amely a Ljutomeri-ormoži hegyekben, a Dráva és a Mura folyók vízválasztó vonalán fekszik. A szőlőültetvényeiről híres település Ljutomertől – amely várossal borút köti össze – 7 km-re, 341 m-es tengerszint feletti magasságon terül el.
Jeruzalem a térség egyik legfontosabb idegenforgalmi pontja. A Mária-templom mellett egykor Fischerauer-várkastély állt, amely azonban 1907-be leégett. Most itt egy 300 éves boltíves pincével büszkélkedő vendéglő, mellette pedig a különböző egzotikumokat, fákat, cserjéket és évelő növényeket felvonultató arborétum található.

A Sibon Wine & Spa Resort a természet nyugalmába és csendjébe olvadva a hagyományok és a modern korszellem tökéletes ötvözete. A ljubljanai székhelyű Urban Group d.o.o hotel lánchoz tartozó resort több mint két évig tartó felújítását követően a számos hazai kézműves, művész és kivitelező kemény munkájának köszönhetően 2022-ben nyitotta meg ismét kapuit.
A szálloda elegáns, modern dizájnjába tökéletesen illeszkednek a kihangsúlyozott fagerendák, a boltíves mennyezetek és a lenyűgöző téglaberakások. Az Európa szerte összegyűjtött művészi és kézműves tárgyakból álló dekor a szállodának a lezser elegancia és a finom sejtelmesség érzetét kölcsönözi.

A resortban standard, prestige, prestige deluxe szobák és lakosztályok egyaránt megtalálhatók. Egyszerű, de nagyon kényelmes, minden igényt kielégítő, modern stílusban berendezett szobák fürdőszobával és WC-vel kombináltak. A szobákat meleg és természetes színek és anyagok jellemzik. Az uralkodó anyag a fa, amely a szobáknak modern, de mégis antik hangulatot kölcsönöz. A szobákat kétszemélyes ággyal, éjjeli polccal és egy zsámollyal, karosszékkel és ruhaakasztóval rendezték be, valamint televízió és légkondicionáló is a kényelmét szolgálja. A fürdőkben zuhanyzókabint, mosdót, tükröt, polcokat és ruhaakasztót talál a vendég.
Ha szeretne az erdőre és a zöldterületekre néző kilátással feküdni vagy kelni, madárcsicsergést hallgatni és élvezni a nyugalmat, akkor a prestige szobák, vagy a lakosztályok valamelyike a megfelelő választás. A szobák élményét a csodás napfelkelték vagy naplementék gazdagítják. A vendégeket az érintetlen jeruzalemi természetére nyíló kilátás is elvarázsolja.
Zoran Ristic, a resort vezetője, s csapata szeretné, ha vendégeiket folyamatosan meglepné a konyhából áradó ízek és illatok sokfélesége, és ha elámulnának azon, hogy az elemek megfelelő kombinációjával mi mindent lehet létrehozni. Minden ételük középpontjában a helyi termelők által biztosított friss alapanyagok állnak – mindezt pedig a séf által a szálloda üvegházában szedett a fűszer- és gyógynövények frissessége tetézi.

Prlekija régió nagyon gazdag és színes hazai konyhaművészettel rendelkezik, amely az otthon előállított alapanyagok körül alakult ki. A prlekijai konyhaművészet a térség egyik fontos turisztikai attrakciója is.
Az egyik kulináris különlegesség a prlekiai vindőshús. Elkészítéséhez a sertés legfinomabb húsait használják fel. A csontok, a bőr és felszíni zsiradék eltávolítása után a színhúst besózzák, majd főzik vagy sütik, valamint füstölik. A felfüstölt hús a vindőbe kerül. Ebbe a hagyományosan fából készült tárolóedénybe először egy réteg vágottzsír kerül, amelyre ráhelyezik a húst, majd ezt megint vágottzsírral fedik le, és ezeket a lépéseket ismételgetik, amíg a vindő meg nem telik. A vágottzsírban történő érleléssel a hús különleges ízt kap, amelyet mind a gasztronómia szakértői, mind pedig a finom ételek kedvelői értékelik.
A Pomurje-Prlekija hírességei között minden bizonnyal különleges helye van a borkóstolóval egybekötött túráknak. A bortermelés zónánként nagymértékben eltér, sokféle ízt és aromát adva életre. Emiatt valóban hisznek abban a helyiek, hogy Pomurje-Prlekijában mindenkinek van bora, de ha tényleg nem nevezheti magát „borkedvelőnek”, akkor is élvezheti a végtelen szőlőültetvények és a finom ételek látványát.

A resort borospincéjében a legjobb szlovéniai címkéket választották ki. Néhányan világhírű pincészetektől, mások kis, helyi termelőktől érkeztek.
A Puklavec család több generáció óta kötődik a borászathoz és az ormozi pincészethez. Martin Puklavec 1934-ben vette át az akkori ormozi borszövetkezet titkári, majd igazgatói posztját. A Puklavec Family Wines néven működő pincészetet ma fia, Vladimir Puklavec irányítja lányaival, Tatjanával és Kristinával, valamint barátaival.
A Verust három barát és borász alapította, Rajko Žličar, Danilo Šnajder és Božidar Grabovac. A családi szőlőket, a tudást és a munkát ötvözték, 2007 tavaszán borospincét nyitottak. Tudásunkkal, precíz szőlő- és pincemunkánkkal olyan borokat állítunk elő, amelyek valóban kifejezik a fajta, évjárat és borvidékünk sajátosságait.

A Sibon Wine & SPA Resort tökéletes kikapcsolódást kínál felnőtteknek és 15 éves kortól gyerekeknek. Napi Spa-kényeztetés, szauna használat, a kertben lévő, fűtött túlfolyós úszó medence használata adott, a napozó teraszról csodás panoráma tárul a vendég elé.

Sibon Wine & Spa Resort
Jeruzalem 18, Ivanjkovci, Slovenija
Telefon: +386 31 379 752
E-mail: info@sibon.si
Csoportok foglalása: sales@sibon.si / +368 07 533 000

www.sibon.si